Πλησιάζει τις 860 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινείται σήμερα το πρωί δειλά ανοδικά προσπαθώντας να αφομοιώσει να νέα επίπεδα πάνω από τις 850 μονάδες, ενώ παρακολουθεί και τις διεργασίες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 857,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.222,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,03% στις 1.133,91 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις έντονες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα και οι οποίες θα καθορίσουν την έξοδο της χώρας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2014. Και μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μια πρώτη έξοδο στις αγορές, εντούτοις ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει τελικά το βήμα.

Έτσι, το ΧΑ βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη στο δίλημμα αναφορικά με το ζήτημα της δοκιμαστικής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές τις επόμενες ημέρες. Η πρόταση για την έκδοση ομολόγου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, παραμένει σταθερά στο τραπέζι, αλλά υπάρχουν και διαφορετικές “φωνές” που πυκνώνουν (σ.σ. ή που κατ άλλους επιχειρούν απλά να μειώσουν τις επόμενες ημέρες τις φημολογίες).

Άλλωστε, το δίλημμα που κυριαρχεί διαφαίνεται και στις δηλώσεις πολλών αξιωματούχων. Κυβερνητικά στελέχη συμβουλεύουν σε μία άμεση πρώτη δοκιμαστική έξοδο τώρα που διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα. Από την άλλη πλευρά φέρεται ότι υπάρχουν στελέχη (όχι μόνο στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και εντός της κυβέρνησης) που συστήνουν υπομονή.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, η διάσπαση των 1.100 μονάδων του τραπεζικού άλλα και των 2.190 του FTSE 25 έδωσε συνέχιση στην ανοδική κίνηση, σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance. Οι 2.233 του FTSE 25 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στις 2.245 μονάδες. Η κοντινή επιθετική στήριξη είναι οι 2.203 και 2.190 μονάδες, ενώ μόνο διάσπαση της δεύτερης μπορεί να μας δώσει τις 2.173 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Μυτιληναίου ηγείται της ανόδου, κινούμενη στο +2,37%, με τη Grivalia να ακολουθεί με +2,26%, με αφορμή το δημοσίευμα του Capital.gr ότι η ελληνική αγορά μαγνητίζει το ενδιαφέρων πολλών ξένων funds. Σύμφωνα με τα στοιχεία μάλιστα, η Grivalia διαθέτει μοναδικό μετοχολόγιο πανευρωπαϊκά, καθώς συμμετέχουν σε αυτό πέντε κορυφαία επενδυτικά “σπίτια”: η Fairfax, η Wellington, η Brandes Investment Partnets, η Fidelity και η PIMCO.

Άνω του 1% είναι και τα κέρδη σε Πειραιώς, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Βιοχλακο, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η Eurobank υποχωρεί κατά 0,97%, η ΕΕΕ και η Attica Bank είναι στο -0,7%, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΟΠΑΠ και Σαράντη. Χωρίς μεταβολή ακόμη οι Alpha Bank, Aegean, Folli Follie, Τιτάν και Φουρλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα