Πλησιάζει η δίκη του καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο

Στις αρχές του καλοκαιριού υπολογίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει ολοκληρώσει την ακροαματική  διαδικασία και να εκδώσει την απόφαση σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο.

Η διερεύνηση της υπόθεση βρίσκεται ακόμη στα μισά, σχολίασαν στελέχη της επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδριάσεων σχεδιάζεται στις 7 Απριλίου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για τις 40 εταιρείες που δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία διευθέτησης.
Μάλιστα, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτό τον καιρό η επιτροπή είναι σε αναζήτηση μεγαλύτερου χώρου για τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου, καθώς είναι πολλά τα άτομα που πρέπει να παραστούν και οι χώροι των γραφείων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν καλύπτουν αυτή την ανάγκη.

Σχετικά με το ύψος των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες που έκαναν διευθέτηση και για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει, δια των στελεχών της, ότι δεν θέλει να γνωστοποιήσει ακόμη συγκεκριμένο αριθμό, καθώς το σύνολο της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών σε μεγάλα έργα, ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τον Φεβρουάριο του 2013.
Τον Μάιο του 2016, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αρχική της εισήγηση, σύμφωνα με την οποία, 63 κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και διεθνείς, επιδόθηκαν στη χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων έργων, από το 1989 έως το 2012.

Το περασμένο καλοκαίρι, 13 ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, προχώρησαν σε διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η διαδικασία συνεχίζεται με τις επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν στην διευθέτηση.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα