«Πλήρως καταδικαστέα η επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου» (βίντεο)

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο Star, αναφέρθηκε στην απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, καθώς και το ζήτημα του χρέους και την ολοκλήρωση της επιτροπείας το 2018.

«H επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι πλήρως καταδικαστέα, καθώς και όλες οι μορφές τρομοκρατικών ενεργειών» δήλωσε ο κ. Ρήγας προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετος στα ζητήματα αυτά. Σημείωσε δε, ότι «τέτοιες ενέργειες αποσταθεροποιούν την πολιτική πραγματικότητα στη χώρα».

«Να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο για τις ευθύνες. Ακούστηκαν πράγματα που δεν συνάδουν με την σοβαρή αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. Η ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο είναι υπεύθυνα για τη διερεύνηση της ιστορίας. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο, ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος γιατί οδηγεί σε ενέργειες που αποδομούν την ελευθερία του ανθρώπου», συμπλήρωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμία ανοχή στη βία δεν υπάρχει» απάντησε σε αντίστοιχο σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σταϊκούρα υποδεικνύοντας του να μην συμβαδίσει η Ν.Δ. με δηλώσεις όπως του κ. Ψαριανού. Φραστικές δηλώσεις με σκληρό τρόπο υπάρχουν και από το χώρο της Ν.Δ. «η σπέκουλα αυτή δεν βοηθάει κανένα».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι «θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση που θα οδηγεί σε συνολική λύση του προβλήματος. Δεν μπορούν να ζητούν μέτρα χωρίς μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους». Ευπρόσδεκτη η αλλαγή στη στάση του Κ. Μητσοτάκη που άρχισε να ψελίζει περί «εθνικής στρατηγικής» και βιωσιμότητας του χρέους ενώ τα προηγούμενα χρόνια υποστήριζαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και είχαν συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5%.

Δεν υπάρχει κανένα νέο μνημόνιο που ισχυρίζεται η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ο κ. Ρήγας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα της αξιολόγησης. Κυρίως όμως δεν είναι μνημόνιο γιατί ο στόχος είναι να βγούμε στις αγορές. Όταν δεν έχεις δανειακή σύμβαση και χρηματοδοτείται η χώρα από τις αγορές τελειώνει το 2018 ο φαύλος κύκλος των μνημονίων και η επιτροπεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα