«Πλήρης ευτελισμός της ευνομίας η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου»

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, παρεμβάσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το Υπουργείο, δήλωσε, προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση και τον καλύτερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «πλήρη ευτελισμό της ευνομίας και της έννομης τάξης, για τον οποίο ευθύνεται και η εδραιωμένη κοινωνική αντίληψη, αλλά και η μη λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου».

Ο Ανδρέας Ξανθός παραδέχθηκε πως ο νόμος 3868 του 2010 για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους δεν εφαρμόζεται, ωστόσο το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του. «Δεν θα υπάρξει αλλαγή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά αυτός πρέπει να είναι πιο αυστηρός», όπως δήλωσε.

Υπογράμμισε ακόμη πως «ο κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων που θα γίνουν με στόχο την εφαρμογή του νόμου είναι ο συντονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών», ενώ προανήγγειλε και τη συζήτηση του ζητήματος στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στόχος της συζήτησης θα είναι, όπως είπε, να υπάρξει ένα «σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναζητεί εφαρμοσμένα μέτρα πολιτικής και ότι ξεπερνάμε την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα