Πλήθος σημαντικών πρωτοβουλιών στο Ευρωκοινοβούλιο από την Ελίζα Βόζεμπεργκ 

Πολυμέτωπη, δυναμική και αδιάλλειπτη είναι η παρέμβαση της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζας Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό καταδεικνύεται από έναν μικρό απολογισμό που έκανε η ίδια, απαριθμώντας τις σημαντικότερες από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της.

Μεταξύ πολλών άλλων, η κυρία Βόζεμπεργκ έθιξε ζητήματα που άπτονται της ανάγκης αποσυμφόρησης των ελληνικών νησιών από τους μεγάλους προσφυγικούς πληθυσμούς. Την απασχόλησαν επίσης η γυναικεία επιχειρηματικότητα, οι κίνδυνοι και οι νέες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό κατά το τρέχον έτος, καθώς και οι ευκαιρίες αξιοποίησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ δίνει μάχη για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η αβεβαιότητα για το προσφυγικό, οι μεγάλες καθυστερήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος με τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, καθώς και η απαραίτητη ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής τρομοκρατίας.

Παρόλ’ αυτά, η κα Βόζεμπεργκ, με τις συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις της, τόσο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, όσο και στην Ελλάδα, προσπαθεί να αναδεικνύει θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Στο πλαίσιο αυτό ανήκει η πρωτοβουλία της Ελίζας Βόζεμπεργκ σχετικά με μια νέα νομοθεσία για τα λιμάνια, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την Ευρώπη γενικά και, οπωσδήποτε, για την Ελλάδα. Το πλαίσιο των νέων κανόνων για τα λιμάνια πρόκειται να αυξήσει την αποδοτικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών, τα οποία απασχολούν 470.000 εργαζομένους, και να τα καταστήσει πιο ελκυστικά για τους επενδυτές. Ο Κανονισμός αυτός θα εφαρμοστεί σε 319 θαλάσσια ευρωπαϊκά λιμάνια, που περιλαμβάνονται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), εκ των οποίων 25 ελληνικά.

Μερικές ακόμη από τις πιο σημαντικές πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ελίζας Βόζεμπεργκ αναφέρονται ακολούθως:

– «Θεματικά Μουσεία: Ευκαιρίες για τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη» – Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Σοφία Στάικου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Δικτύου Θεματικών Μουσείων στην ελληνική περιφέρεια. Εισηγητής ήταν επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ισπανός Ευρωβουλευτής, κ. Esteban Gonzalez Pons, καθώς και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Σύμβουλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, κ. Κώστας Καρτάλης. Εναρκτήριο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αντόνιο Ταγιάνι.

– «Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο δράσης των Μ.Κ.Ο. στη Μεσόγειο»: Κατεπείγουσα Ερώτηση στην Επιτροπή.

– Διοργάνωση εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Η γυναικεία επιχειρηματικότητα μοχλός ανάπτυξης σε δύσκολες εποχές».

– «Βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό η κατάργηση του προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου»: Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– «Η έκθεση για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες το πρώτο βήμα για προσέλκυση επενδύσεων»: Υπερψήφιση από την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, μετά από ενάμισι χρόνο διαπραγματεύσεων, της Έκθεσης σχετικά με τους νέους κανόνες για την ελεύθερη οργάνωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοδοτική διαφάνεια των λιμένων.

Όπως λέει η ίδια η κα Βόζεμπεργκ συνοψίζοντας το έργο της κατά τους προηγούμενους μήνες «με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου του 2017, ήδη διαγράφονται οι νέες προκλήσεις που έρχονται να προστεθούν στα μεγάλα και διαρκή ευρωπαϊκά ζητήματα των περασμένων ετών. Η χρονική συγκυρία είναι καθοριστική, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Ε. και βρισκόμαστε ενόψει σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων στην Ήπειρό μας και μίας συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, που μπορεί να αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Με ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές παραμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκδηλώσεις και εκθέσεις ολοκληρώσαμε με τους συνεργάτες μου μία σημαντική περίοδο σκληρής δουλειάς, για όλα εκείνα τα ζητήματα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα