Πλήθος κόσμου τίμησε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα (Βίντεο+Φώτο)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα  Παύλου Φύσσα από τα μέλη της νεοναζιστικής ΧΑ,  με πλήθος κόσμου από αντιφασιστικές οργανώσεις,  σωματεία  εργαζομένων και συνομοσπονδίες.

Ειδικότερα, όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της ΧΑ οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν επιθέσεις με μολότοφ κατά των κατασταλτικών δυνάμεων, ενώ εκείνες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια η συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στις λεωφόρους Αλεξάνδρας και Πανόρμου, όπου και κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών, με τις κατασταλτικές δυνάμεις να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έγιναν και οκτώ προσαγωγές.

 

 









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το χρονικό της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 o Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον χρυσαυγίτη νεοναζί Γ. Ρουπακιά. Το τραγικό γεγονός, θα γίνει η αφορμή για να ξεσπάσει ένα κύμα αντιδράσεων κατά της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής .

Τα πογκρόμ κατά μεταναστών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων αλλά και οι επιθέσεις σε μέλη και οργανώσεις της αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου, δεν ήταν αρκετό για το κράτος να οδηγήσει στη δικαιοσύνη την ρατσιστική και φασιστική δράση της ακροδεξιάς συμμορίας.

 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο 45χρονος δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς συλλαμβάνεται και ομολογεί το έγκλημά του, ενώ ήδη αρχίζει και διαρρέεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο δράστης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.  Η ίδια η οργάνωση εκδίδει δελτίο τύπου με το οποίο αρνείται την εμπλοκή της και διαμηνύει ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον όσων αναπαράγουν αυτή την είδηση.

Στην αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά το γεγονός ακροδεξιά στοιχεία δίπλα από την αστυνομία πετάνε πέτρες στους διαδηλωτές. Η Χρυσή Αυγή αρνείται ακόμα την εμπλοκή της μέχρι την αποκάλυψη των παρακάτω φωτογραφικών ντοκουμέντων και βίντεο.

Το Κερατσίνι για δυο μέρες γίνεται το κέντρο των κινητοποιήσεων καθώς κατακλύζεται από χιλιάδες αγωνιστές και πολίτες που ζητούν την απομάκρυνση των νεοναζί από τη γειτονιά τους.

Τις επόμενες ημέρες ξαφνικά τα ΜΜΕ «ανακαλύπτουν» και προβάλουν λεπτομέρειες από τη δράση της Χρυσής Αυγής, το παρελθόν των μελών της αλλά και τη σχέση τους με τον δολοφόνο και παλαιότερες δολοφονικές επιθέσεις.

 Το βράδυ της Τετάρτης οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά ο δράστης η σύζυγός του και μία ακόμη γυναίκα, που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, καθώς έπειτα από έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα .

«Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι» τονίζει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε δήλωση της, ενώ προσθέτει ότι: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος»

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα