Πλήθος κόσμου στην πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας-δίψας Κ. Γιατζόγλου (Φωτογραφίες)

Πορεία αλληλεγγύης για τον πολιτικό κρατούμενο Κωνσταντίνο Γιατζόγλου που πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, προχώρησαν χθες, τρίτη, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στο κέντρο της Αθήνας.

Το κάλεσμα για την πορεία που πραγματοποιήθηκε:

Tο Σάββατο στις 24/2 ο σύντροφος Ντίνος Γιαγτζόγλου, απεργός πείνας από 21/2, μετήχθη βίαια από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Λάρισας και ως άμεση αντίδραση στην απαγωγή του συντρόφου ξέσπασε εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού .

Την ίδια μέρα εκπρόσωπος του υπουργείου δικαιοσύνης (Παύλος Δουλάμης) δεσμεύτηκε προφορικά να εξεταστεί τη Δευτέρα το αίτημα μεταγωγής του συντρόφου από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, και μάλιστα κατά προτεραιότητα.

Προφανώς και οι δεσμεύσεις αυτές έπεσαν στο κενό και η ΚΕΜ δεν εξέδωσε καμία απόφαση σήμερα, θέτοντας τη ζωή του συντρόφου σε άμεσο κίνδυνο. Εκτελώντας πιστά τις κρατικές εντολές η ΚΕΜ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συντελλούν με τη σειρά τους στην προσπάθεια φυσικής και πολιτικής εξόντωσης του συντρόφου.

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε αύριο σε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου στις 6.00 μμ με προσυγκέντρωση στις 5.00 έξω από την κατειλημμένη Πρυτανεία.

Μετά από το τέλος της πορείας θα ακολοθήσει συνέλευση στην κατειλημμένη πρυτανεία.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα