Πλήγμα για τη δημοτικότητα της Μέρκελ η προσφυγική κρίση

merkel34

Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης του INSA, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild,η δημοτικότητα της Μέρκελ έχει δεχτεί πλήγμα, από τους συντηρητικούς αν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μετά το πόλεμο.

Συγκεκριμένα,η δημοσκόπηση δείχνει πως η  δημοτικότητα των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, στο 38,5%, λόγω των ανησυχιών των ψηφοφόρων για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.Η Μέρκελ επικρίνεται, ιδιαίτερα μεταξύ των κύκλων των συντηρητικών, ότι τροφοδοτεί το μεταναστευτικό αυτό κύμα προς τη Γερμανία, δίνοντας εμπράκτως το πράσινο φως σε αυτούς που ζητούν άσυλο να μεταβούν στη χώρα. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε ένα κύμα περίπου 800.000 προσφύγων και μεταναστών που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια και αναμένεται να καταφύγουν εκεί.

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα υποχώρηση των συντηρητικών δείχνει  από την περασμένη εβδομάδα . Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό “μεγάλο συνασπισμό”, έπεσαν επίσης κατά μια μονάδα στο 23,5%.Μετά την πτώση αυτή η υποστήριξη για τον “μεγάλο συνασπισμό” υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις εκλογές πριν από δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ δήλωσε πως “Η προσφυγική κρίση προκαλεί προβλήματα προπαντός για το στρατόπεδο των συντηρητικών και ο μεγάλος συνασπισμός είναι πιο αδύναμος από ποτέ”.

Η Αριστερά (Die Linke) κέρδισε μισή μονάδα και ανήλθε στο 10,5% και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους Πράσινους, η δημοτικότητα των οποίων αυξήθηκε κατά μία μονάδα. Την ίδια ώρα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 6% και στο 4% αντίστοιχα.

Οι επόμενες εκλογές προβλέπεται να διεξαχθούν το 2017.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα