Πιτσιόρλας: Παγιδευμένος σε λάθος χειρισμούς ο Μητσοτάκης

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” θεωρεί ως το σημαντικότερο αποτέλεσμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης την απόπειρα αξιοποίησης του συλλαλητηρίου εκ μέρους μιας “εσωκομματικής πτέρυγας της ΝΔ” προκειμένου “να δεσμεύσει την ηγεσία της σε ακραία πολιτική επί του θέματος και, μέσω αυτής, σε μια συνολικότερη δεξιά μετατόπιση”.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης “παγιδευμένος σε λανθασμένους χειρισμούς γύρω από το Σκοπιανό, δίνει τον τόνο της αποφασιστικής στροφής προς τα δεξιά” εκτίμησε οτι αυτό μπορεί να αποτελέσει την απαρχή σοβαρών ανακατατάξεων στην ΝΔ, σημείωσε ότι θα διαμορφωθούν συνολικά νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή του τόπου και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “πρέπει να είναι προσηλωμένος στην επιδίωξη να εκφράσει μια νέα κοινωνική συμμαχία που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της μεγάλης στροφής στην πορεία της χώρας”.

Είπε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου που θα συνιστούσε μια “αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας σε όλα τα διεθνή fora” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο ιστορικός -αποκαλούμενος- προοδευτικός χώρος θα σταθεί απέναντι στον δεξιό παροξυσμό επί του θέματος”.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας, της υγείας και της αγροδιατροφικής αλυσίδας, ενώ συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την άνθηση της ναυπηγοεπισκευής και ενδεχομένως και της κατασκευής πλοίων στην Ελλάδα.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια νέα στρατηγική βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε με δέος, για παράδειγμα, την ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, πρόσθεσε “η ένταξη όμως αυτής της υποχρεωτικής διαδικασίας σε μια συνολική στρατηγική αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας δίνει ήδη θεαματικά αποτελέσματα και φέρνει σε αμηχανία όσους μας πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα