Πιτσιλής: Προτεραιότητα οι ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Θράκη

«Στόχος μας, το προσεχές διάστημα, είναι να δώσουμε έμφαση στην περιοχή της Θράκης και στις ανάγκες που έχουν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το μεγαλύτερο βάρος στα τελωνεία, προς όφελος και των πολιτών και των Δημοσίων Εσόδων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από το τελωνείο των Κήπων, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο νομό Έβρου.

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως αν και «έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα, χρειάζεται να ενισχυθεί η παρουσία μας στην περιοχή. Η διαδικασία καταγραφής παραστατικών που έχουμε εφαρμόσει στο Ορμένιο με μεικτά κλιμάκια εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, είναι ένα πρώτο βήμα και αποδίδει. Πρέπει όμως να ενισχύσουμε την παρουσία μας εδώ με ελεγκτές και με μέσα δίωξης. Το ευτυχές είναι ότι περιμένουμε να έρθουν, από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, τέσσερα X-Rays (τα δύο εκ των οποίων θα τοποθετηθούν στα τελωνεία των Κήπων και του Προμαχώνα) και φιλοδοξούμε να τα έχουμε καταστήσει πλήρως λειτουργικά το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ελπιδοφόρα την επιθυμία και την επιμονή με την οποία δουλεύουν οι συνάδελφοι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εργαζόμενοι σε αντίξοες συνθήκες με περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα», διαπίστωση που όπως είπε «δίνει και σε μας το κουράγιο να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τις υποδομές μας εδώ. Έχουμε κάθε λόγο να επιδιώξουμε την ενίσχυση της προσπάθειας που κάνουν με τα μέσα και τους ανθρώπους που χρειάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο τελωνείο των Κήπων ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρακολούθησε επίδειξη εντοπισμού χαρτονομισμάτων και ναρκωτικών ουσιών, από τον τρίχρονο ‘Αξελ, τον έναν εκ των πέντε συνολικά σκύλων ανιχνευτών που διαθέτει ο μεθοριακός σταθμός και μοναδικό στον εντοπισμό ταυτόχρονα χαρτονομισμάτων και ναρκωτικών. Μετά το πέρας της ολιγόλεπτης επίδειξης και αφού ενημερώθηκε για τις επιτυχίες των τετράποδων «φρουρών των συνόρων», ο κ. Πιτσιλής είπε πως «πρέπει να δούμε πως θα ενισχύσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί έχει πολύ μεγάλη απόδοση σε χρήμα», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μόνο ο ένας σκύλος που είναι εκπαιδευμένος για τον εντοπισμό των χαρτονομισμάτων «έχει φέρει σε ένα μήνα περίπου 300.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα