Πιτέλα:Ξημέρωσε μία άσχημη ημέρα για την Ευρώπη

dcfdcf«Η σημερινή Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει ριζικά το θεσμικό πλαίσιό της και την πολιτική της στην κοινωνία, την οικονομική διακυβέρνηση, το μεταναστευτικό»

«Ξημέρωσε μία άσχημη ημέρα για την Ευρώπη» τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και επισημαίνει ότι η σημερινή Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει ριζικά το θεσμικό πλαίσιό της και την πολιτική της στην κοινωνία, την οικονομική διακυβέρνηση, το μεταναστευτικό.

«Πρέπει να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο στην ΕΕ αλλιώς θα υπογράφαμε την θανατική της καταδίκη», σημειώνει ο Πιτέλα.

Άσκησε κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έσπρωξε το Ηνωμένο Βασίλειο έξω από την ΕΕ για εσωκομματικούς λόγους και χαρακτήρισε την επιλογή του «ιστορικό λάθος».

Προανήγγειλε ότι η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών θα πιέσει για νέα πολιτική ατζέντα, ξεκινώντας από την κοινωνική. «Πρέπει, τελικά, να βάλουμε τέλος στο κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη» σημείωσε.

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να μπει τέλος στη λιτότητα αλλάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Κάλεσε την Κομισιόν να ξεριζώσει το φορολογικό ντάμπινγκ, τους φορολογικούς παραδείσους και την φοροαποφυγή και στο μεταναστευτικό να ολοκληρωθεί το σχέδιο για τη μετανάστευση με μία ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή και ένα λειτουργικό σύστημα μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα