Πιθανή Σύνοδος Κορυφής Πούτιν – Ερντογάν – Ροχανί για τη Συρία τον Σεπτέμβριο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συμμετάσχει στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν τον Απρίλιο σε Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία. Οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν είχαν δεσμευτεί τότε να συνεργαστούν με στόχο να τεθεί σε ισχύ μια «σταθερή εκεχειρία» στη Συρία.

Τον Αύγουστο, οι τελευταίες ανταρτοκρατούμενες περιοχές έχουν πληγεί από τις φονικότερες αεροπορικές επιδρομές των τελευταίων μηνών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ιντλίμπ, η οποία γειτονεύει με την Τουρκία και είναι μία από τις τελευταίες επαρχίες της Συρίας εντελώς εκτός του ελέγχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος διεμήνυσε πρόσφατα ότι η ανάκτησή της είναι ένας από τους επιχειρησιακούς στόχους της.

Ο ΟΗΕ έχει απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να πιέσει προκειμένου να υπάρξουν «συμφωνίες» και να αποτραπεί ένα «λουτρό αίματος» στην Ιντλίμπ.

 ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα