Site icon The Indicator

Πιέσεις στο χρυσό λόγω Fed και φορολογικής μεταρρύθμισης

Οι τιμές του χρυσού σημειώνουν μικρή πτώση, παραμένοντας κοντά στο υψηλό έξι εβδομάδων που άγγιξαν χθες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ακρόαση του νέου υποψήφιου προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, και μια πιθανή ψηφοφορία της Γερουσίας για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις των ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί 0,1% στα 1293,83 δολάρια η ουγγιά. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο έφθασε στο επίπεδο των 1299,13 δολαρίων η ουγγιά, το υψηλότερο από τις 16 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχωρούν κατά 0,1% στα 1293,20 δολάρια.

Στις δηλώσεις που προετοίμασε για την σημερινή του ακρόαση τις οποίες δημοσίευσε η Fed, ο Powell υπερασπίστηκε τη χρήση από τις κεντρικές τράπεζες ευρείας εξουσίας για την αντιμετώπιση κρίσεων, τοποθετώντας τον εαυτό του ως επέκταση των πολιτικών της σημερινής προέδρου Janet Yellen και του προκάτοχού της Ben Bernanke.

Το δολάριο διατηρείται σταθερό έναντι του γεν και πάνω από το χαμηλό δύο μηνών, με την προσοχή να είναι στραμμένη σε μια πιθανή ψήφιση στη Γερουσία σχετικά με το φορολογικό σχέδιο των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Παράλληλα, οι αναφορές που υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προετοιμάζεται για μία νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια στροφή στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως ανέφεραν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι αυξάνεται κατά 0,1% στα 17,038 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κερδίζει 0,2% στα 948,70 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχωρεί 0,4% στα 1003,00 δολάρια. ​

 

πηγή    iForex

Exit mobile version