Πιέσεις στην Ασία – Σε υψηλό δύο ετών το ευρώ

Απώλειες σημειώθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που το ευρώ ενισχύθηκε προσεγγίζοντας υψηλό δύο ετών μετά τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ το δολάριο Αυστραλίας καταγράφει ισχυρές απώλειες της τάξης του 1%.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,17%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει κέρδη 0,21%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,19%, συμπαρασυρόμενος από βασικούς υποδείκτες όπως ο χρηματοοικονομικός που σημείωσε απώλειες 0,39% μετά από δύο ημέρες κερδών. Οι υποδείκτες ενέργειας και πρώτων υλών υποχώρησαν 1,05% και 1% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,15%, μετά από εννέα συνεχόνενες κερδοφόρες συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite με πτώση 0,21% και ο Shenzhen Composite με οριακή άνοδο 0,022%.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια και σταθερό τον ρυθμό αγοράς assets. Ο Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι οι συζητήσεις σχετικά με πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα γίνουν το φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης των συνομιλιών.

Το ευρώ που αρχικά σημείωνε απώλειες μετά την απόφαση της ΕΚΤ, στη συνέχεια έκανε άλμα σε υψηλό δύο ετών μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, πάνω από το επίπεδο του 1,16 δολ.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί κατά 1% στο 0.07873 δολάρια ΗΠΑ, έναντι του υψηλού 0,7959 νωρίτερα, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή της RBA, Guy Debelle. . Ο Dabelle δήλωσε ότι δεν υπήρχε αυτόματος λόγος για την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια στην Αυστραλία μόνο και μόνο επειδή άλλες κεντρικές τράπεζες το έκαναν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα