Πιέσεις για πολιτική λύση και άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα οι επαφές των αρμόδιων στελεχών της κυβέρνησης με τους αντίστοιχους αξιωματούχους των δανειστών προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η ελληνική κυβέρνηση έχοντας σταθμίσει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν σε διάφορους βαθμούς ο καθένας την τελική έκβαση της υπόθεσης εξακολουθεί να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αποδεχτεί νέα ακραία και τοξικά μέτρα για μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος το 2018,έχοντας σαν αποδέκτες των αλλεπάλληλων μηνυμάτων της τους Σόιμπλε και ΔΝΤ.

Βεβαίως στο κυβερνητικό επιτελείο δεν αγνοούν τον σημαντικό παράγοντα του χρόνου, εκτιμώντας όμως πώς η αντίστοιχη πίεση δεν ασκείται,εκ των πραγμάτων μόνο, προς την ελληνική πλευρά,καθώς σε αυτή τη φάση η πολιτική και οικονομική ρευστότητα δεν είναι επιθυμητή στους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ. Ωστόσο μένει να φανεί στην πράξη και ο ρόλος που θα κληθεί να παίξει το ΔΝΤ υπό τη διοίκηση Τράμπ στην εξίσωση

Καθαρή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα και να κλείσουν με διαδικασίες «εξπρές» οι εκκρεμότητες προκειμένου να υπάρξει πολιτική λύση στο προσεχές Γιουρογκρούπ στις 20 του μηνός.

Την επικινδυνότητα που θα προκύψει  επικαλούνται την ίδια ώρα πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε περίπτωση που δεν κλείσει η αξιολόγηση,προβλέποντας ότι η ευρωζώνη θα εισέλθει σε νέα περίοδο αστάθειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα