“Πιάσε τ’ άστρα της ζωής” της Ζοέλ Λοπινό

 

Ζοέλ Λοπινό 
Πιάσε τ’ άστρα της ζωής ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Η ζωή θέλει θάρρος και η Τζόι νιώθει πλέον έτοιµη ν’ αποτολµήσει την ανατροπή της. Μια µέρα τα παρατάει όλα, γάµο, καριέρα και επιχειρήσεις, προκειµένου να ζήσει επιτέλους ό,τι είχε ονειρευτεί, δραπετεύοντας από την υποκρισία και το φθόνο. Φεύγει για τα Σφακιά, να αναζητήσει τις ρίζες της. Εκεί, µακριά από τον “πολιτισµό”, θα βρει την ανθρωπιά, θα αναζωπυρώσει ξεχασµένες, αληθινές αξίες, ενώ η γνωριµία µε τον Λευτέρη θα της ανοίξει νέους ορίζοντες.

Μεγάλα όνειρα, τοπία που µας ταξιδεύουν στην πιο άγρια περιοχή της Κρήτης, πλούσιες µυρωδιές και αλλεπάλληλες ανατροπές συνθέτουν µια ερωτική ιστορία όπου τα ψυχικά τραύµατα συγκρούονται µε την ευτυχία, η λογική µε την καρδιά, ο κοµφορµισµός µε την τόλµη. Ένα µυθιστόρηµα για τα πάθη, τις αδυναµίες, τις κρυφές αγωνίες, τις φιλοδοξίες, αλλά και για τις υπερβάσεις που απαιτεί η αγάπη. Ένας ύµνος στην οµορφιά της ζωής.

• Παρουσίαση του βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό «Πιάσε τ’ άστρα της ζωής» στις 8.30 μ.μ. στον «Ιανό» (Σταδίου 24), σήμερα 19 Οκτώβρη.

Γαλλίδα µε ελληνικές ρίζες από την πλευρά της µητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζήσει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολµώντας να γράφει σε µια γλώσσα που δεν είναι η µητρική της. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήµιο της Γκρενόµπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια. Είναι µητέρα τεσσάρων παιδιών. Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή µυθιστορηµάτων και παραµυθιών. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και µαχητική στα θέµατα του ρατσισµού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα