Πετρόπουλος: Βελτιώνονται οι συνταξιοδοτικές παροχές για τραπεζοϋπαλλήλους

«Οι συνταξιοδοτικές παροχές βελτιώνονται για τους εργαζόμενους στις τράπεζες με την εφαρμογή του ν.4387/16». Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Ο Υφυπουργός κάλεσε τις αρμόδιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιμείνουν στον οργανωμένο διάλογο για να επιλυθεί το θέμα του Επικουρικού Λογαριασμού (ΛΕΠΕΤΕ) για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους της ΕΤΕ, επισημαίνοντας τη βαριά ευθύνη της ΝΔ, που δημιούργησε το πρόβλημα με την απόσχιση των νέων ασφαλισμένων από το Ταμείο. Επιπλέον, όπως είπε, «η οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις κύριες συντάξεις για την οποία δεσμεύθηκε η ΝΔ, θα οδηγήσει σε μείωση όλων των συντάξεων κύριας ασφάλισης. Κάτι που πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο καλείται να επιλέξει αν είναι άξιο υπεράσπισης το δημόσιο σύστημα ασφάλισης ή η πολιτική της ΝΔ που οδηγεί στην κατάρρευση των συντάξεων».

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σταθερό σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, «διότι τα απόνερα της κρίσης δεν τελειώνουν αμέσως. Πρέπει να έχουμε ένα σταθερό σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας όχι μόνο για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και σε περίπτωση εγγυήσεων της πρώτης κατοικίας για άλλου είδους χρηματοδοτήσεων, ακόμα και για επιχειρηματικά δάνεια», τόνισε.

Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτρέπεται και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση διαχέεται σε όλες τις σφαίρες της παραγωγικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργηθεί προστατευτικό πλαίσιο για την εργασία και τον άνθρωπο. Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ισχυρές και αυτό μας επιτρέπει να προχωράμε σε μέτρα βελτίωσης του συστήματος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα