Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα – Σε εξέλιξη η μεγάλη παρέλαση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 και αναμένεται να διαρκέσει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Στην Πάτρα βρίσκονται χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, αλλά και περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου, για να δουν από κοντά τα καρναβαλικά άρματα του δήμου, αλλά και τους περισσότερους από τους 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 138 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που δίνουν κάθε χρόνο ξεχωριστό χρώμα και αμείωτο ρυθμό στην καρναβαλική παρέλαση.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τη δημοτική μουσική, τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας, ενώ θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν τα μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που αναμένεται να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό θέαμα με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και τις ευρηματικές κατασκευές τους, παρασύροντας τους θεατές στους καρναβαλικούς τους ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν κατάφεραν να βρουν μία καλή θέση για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, διασκεδάζουν σε πεζόδρομους και πλατείες, αφού όλο το κέντρο της πόλης πάλλεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Στην κορυφή της παρέλασης βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, που είναι προσαρμοσμένο στο φετινό κεντρικό θέμα του πατρινού καρναβαλιού, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανεργία. Η μορφή του καρνάβαλου είναι ένας άνεργος απελπισμένος, σχεδόν πνιγμένος στη θάλασσα της κρίσης που τραβά τα μαλλιά του.

Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο θα παρελάσει το άρμα της βασίλισσας, που φέτος είναι η Όλγα Κατσάρα. Το άρμα της βασίλισσας είναι ένας βάλτος με βατράχια και σαύρες που έχουν «βασιλικά» στέμματα και ένα λαχανί δέντρο με ανθρώπινη μορφή. Τα χρώματα είναι γήινα, ενώ φέτος το άρμα θα πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια και στοιχεία χλωρίδας, παραπέμποντας στην αναγέννηση, στην άνθηση της φύσης και στον ερχομό της Ανοιξης. Τα στοιχεία αυτά έχουν αντληθεί από τα κηπάρια του δήμου Πατρέων και θα δώσουν μια γήινη, ολοζώντανη και φυσική παρουσία στο άρμα, φέρνοντας τη φύση στους δρόμους της Πάτρας.

Επίσης, παρελαύνουν το φετινό άρμα του καρναβαλιού των μικρών, «Ζουζουνο-όχημα», και τα παλαιότερα άρματα, «Πειρατικό Καράβι», «Αρμα του Ποσειδώνα», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Τρένο» και «Πρίγκιπας Τραγουδιστής».

Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σάτιρα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου τα σωματεία των σοκολατοριχτών θα γλυκάνουν τους θεατές με τις ρίψεις τους.

Παρουσιαστές της παρέλασης, την οποία μεταδίδει η ΕΡΤ1, θα είναι οι δημοσιογράφοι Νατάσσα Τραγουστή και Μιχάλης Μπαϊρακτάρης, καθώς και ο ηθοποιός Γιώργος Λογαράς.

Η τελευταία πράξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου, με την τελετή λήξης και την παραδοσιακή καύση του καρνάβαλου.

Στην τελετή θα πάρουν μέρος το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ και έχουν ως βασικό στοιχείο τη φωτιά, καθώς και το μουσικό συγκρότημα «15-50».

Αμέσως μετά, ο καρνάβαλος, ο οποίος θα επιπλέει στο παλιό λιμάνι, θα παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ο ουρανός της πόλης αναμένεται να φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα