Περισσότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία ζητά η Γερμανία από την ΕΕ

Η Γερμανία πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσθέσει τέσσερις ακόμη Ρώσους υπηκόους και ρωσικές εταιρείες στον κατάλογο με τις οντότητες στις οποίες έχει επιβάλει κυρώσεις, μετά την αποκάλυψη ότι τουρμπίνες της γερμανικής εταιρείας Siemens μεταφέρθηκαν από τη Μόσχα στην Κριμαία, δήλωσαν δύο πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ έχει απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014. Η Siemens ανακοίνωσε ότι διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τέσσερις τουρμπίνες της που είχαν παραδοθεί στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στο νότιο τμήμα της χώρας μεταφέρθηκαν παρανόμως στην Κριμαία.

Μια ανώτερη διπλωματική πηγή επεσήμανε ότι στον κατάλογο ενδέχεται να προστεθούν αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας και η ρωσική εταιρεία που μετέφερε τις τουρμπίνες.

Μια άλλη πηγή σημείωσε ότι εκπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ ίσως συζητήσουν το θέμα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Από την πλευρά της η Ρωσία πρόκειται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Κριμαία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Βιάτσεσλαβ Κραβτσένκο.

Η κατασκευή δύο νέων εργοστασίων παραγωγής ενέργειας έχει ήδη ξεκινήσει στη χερσόνησο, όμως η διαδικασία έχει αποδειχθεί προβληματική, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη για τις τουρμπίνες της Siemens.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα