Περικόπτει τις προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου η Goldman Sachs

Μείωσε τις προβλέψεις για τις τιμές πετρελαίου για το τρίτο τρίμηνο η Goldman Sachs, λόγω μιας απρόσμενης ανοδικής τάσης στα αποθέματα του σχιστολιθικού πετρελαίου και της απροσδόκητης αύξησης της παραγωγής από τη Λιβύη και τη Νιγηρία.

Σύμφωνα με το CNBC, η μέση τιμή για το αργό πετρέλαιο WTI κυμαίνεται πλέον στα 47,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 55 δολάρια/βαρέλι.

«Η ραγδαία άνοδος στις γεωτρήσεις και η απροσδόκητα μεγάλη ανάκαμψη στην παραγωγή Λιβύης και Νιγηρίας υποβοηθούν στην επιβράδυνση των ισοζυγίων του 2017» σημειώνουν αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμά τους.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη της παραγωγής από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, δύο χώρες που εξαιρέθηκαν από την ιστορική συμφωνία του OPEC για τον περιορισμό της παραγωγής, θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις μειώσεις των αποθεμάτων στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Αυτό δημιουργεί κινδύνους ότι η εξομάλυνση των αποθεμάτων δεν θα επιτευχθεί κατά τη λήξη της περικοπής του OPEC τον ερχόμενο Μάρτιο. Αναμένουμε ότι αυτό θα αφήσει τις συναλλαγματικές τιμές κοντά στα 45 δολάρια το βαρέλι», ανέφεραν.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του OPEC δήλωσαν ότι δεν θα σπεύσουν να εφαρμόσουν περαιτέρω περικοπές στην ακαθάριστη παραγωγή, ωστόσο, σημείωσαν ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν περαιτέρω βήματα για τη στήριξη της αγοράς κατά την προσεχή τους συνεδρίαση στη Ρωσία τον επόμενο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα η IEA ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 118.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Σε επίπεδο παραγωγής υπήρξε μείωση κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη μείωση της εβδομαδιαίας παραγωγής σε σχεδόν ένα έτος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα