Περιβαλλοντικές μετρήσεις από το Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη ζημιά που έχει υποστεί το Μάτι

To Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη συλλογή της πρώτης σειράς δειγμάτων εδάφους, στο πλαίσιο της εκτίμησης της περιβαλλοντικής κατάστασης που έχει προκύψει από την πυρκαγιά στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται μετρήσεις του αέρα με το κινητό εργαστήριο ατμοσφαιρικής χημείας του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ σε επιλεγμένα σημεία. Η δράση αυτή γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Αττικής και ως συνέχεια της αντίστοιχης δράσης του “Δημόκριτου”, που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, με στόχο τον ενδελεχή και διασταυρωμένο έλεγχο των αποτελεσμάτων από δύο διαφορετικά εργαστήρια.

Τα δείγματα θα αναλυθούν για τον προσδιορισμό βαρέων μετάλλων και πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Η δειγματοληψία θα επαναλαμβάνεται σε μηνιαία βάση έως τα μέσα του χειμώνα (Ιανουάριο ή Φεβρουάριο), ώστε να μελετηθεί η χρονική μεταβολή της περιεκτικότητας του εδάφους στα στοιχεία αυτά. Ανάμεσα στα σημεία δειγματοληψίας εδάφους είναι και ο χώρος που είχαν συγκεντρωθεί τα καμένα αυτοκίνητα, πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Ε. Μπουρνού.

ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα