«Περίεργα» στοιχεία στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Αποκαλύψεις που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Πυροσβεστικής τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από καταθέσεις.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, υπάρχουν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει πυροσβέστες σχετικά με την ώρα παρουσίας τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Για παράδειγμα, ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης της φωτιάς και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30. Ωστόσο στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Η εφημερίδα αναφέρει πως επισήμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έχει οριστεί ως δικαστικός πραγματογνώμονας επρόκειτο να παραλάβουν την Τετάρτη, το ηλεκτρονικό αρχείο όπου καταγράφονται οι επικοινωνίες των στελεχών της Πυροσβεστικής. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται οι κινήσεις του στόλου των οχημάτων τις κρίσιμες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σε άλλη περίπτωση, αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα