Πενς: Απειλή για τις ΗΠΑ οι παράτυποι μετανάστες

Η μεταναστευτική κρίση αποτέλεσε αντικείμενο συνομιλιών του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς με τους προέδρους της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες, της Ονδούρας Ορλάντο Ερνάντες και του Ελ Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν κατά την επίσκεψή του στη Γουατεμάλα, ζητώντας τους να σταματήσουν «την έξοδο» των παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ.

«Το λέω με τον μεγαλύτερο σεβασμό προς τους προέδρους που είναι συγκεντρωμένοι εδώ: η έξοδος αυτή πρέπει να τερματιστεί, αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και, όπως σεβόμαστε την κυριαρχία σας, τα σύνορά σας, επιμένουμε ότι πρέπει να σέβεστε τα δικά μας», τόνισε ο Πενς.

Σύμφωνα με τον Πενς, μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων από την Κεντρική Αμερική που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ «λίγοι είναι αυτοί που φεύγουν για να γλιτώσουν από πραγματικές διώξεις. Η πλειονότητα των μεταναστών αναζητούν καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες, πιστεύοντας ότι μπορούν να μην συμμορφώνονται με τους νόμους των ΗΠΑ και να εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς επιπτώσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι μέλη συμμοριών που καταζητούνται από τις αρχές παρεισφρέουν μεταξύ των μεταναστών.

Ο Πενς ζήτησε από τους πολίτες των τριών αυτών χωρών της Κεντρικής Αμερικής να μην ταξιδεύουν χωρίς νόμιμα έγγραφα: «Ελάτε νόμιμα, διαφορετικά μην το κάνετε». «Μην διακινδυνεύετε τη ζωή σας και τη ζωή των παιδιών σας», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα