Πενήντα χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους της Γαλλίας ενόψει των εκλογών

Πενήντα χιλιάδες αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αυτή την Κυριακή, αλλά και για τον β’ γύρο στις 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας με φόντο την απειλή της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι 50.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν μαζί με στρατιωτικούς στην επιχείρηση Sentinelle (Φρουρά) για να διασφαλίσουν την ασφάλεια περίπου 67.000 εκλογικών τμημάτων.

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, τέσσερις ημέρες έπειτα από μια επίθεση με σφυρί εναντίον ενός αστυνομικού, ο οποίος τραυματίσθηκε ελαφρά, κοντά στη Νοτρ Νταμ του Παρισιού. Την επίθεση πραγματοποίησε ένας άνδρας που δήλωσε πως ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος.

Από τον Ιανουάριο 2015 η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 239 ανθρώπους.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν υπό το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε το βράδυ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν Ντενί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα