Πελετίδης: Να μην περάσει το δηλητήριο της Χρυσής Αυγής

Στις 23 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη που διακόπηκε τη Δευτέρα. Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του δημάρχου και τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Ο δήμαρχος Πατρέων διώκεται με την κατηγορία ότι εμπόδισε την δράση της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μη δίνοντας της έναν δημόσιο χώρο για να κάνει συγκέντρωση προεκλογικά.
Μέχρι τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, πλήθος κόσμου παρέμενε συγκεντρωμένο φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα Δικαστήρια και απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του, καθώς και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.
Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο δήμαρχος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο κ. Πελετίδης επισήμανε πως «η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μην περάσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και το ρατσιστικό της δηλητήριο».
«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα