Πεκίνο: Χωρίς κανένα νόημα οι δηλώσεις Σόρος

Η Κίνα αντιμετώπισε περιφρονητικά σήμερα τις «χωρίς κανένα νόημα» δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος στο Νταβός, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ «τον πιο επικίνδυνο εχθρό» των ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών.

«Ένα άτομο συγχέει το καλό και το κακό, σε μια δήλωση χωρίς κανένα νόημα, αυτό δεν αξίζει τον κόπο να διαψευσθεί», απάντησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Σουνγίνγκ, όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Σόρος στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Πράγματι, μέσα στον σημερινό κόσμο, βλέπουμε καθαρά ποιος ανοίγει τις πόρτες και κατασκευάζει τους δρόμους και ποιος κλείνει τις πόρτες και κατασκευάζει τείχη», τόνισε.

«Την ώρα που η παγκοσμιοποίηση βαθαίνει, μόνο υιοθετώντας ένα όραμα ανάπτυξης, έχοντας ανοικτό πνεύμα και στάση, μπορούμε να ανοίξουμε έναν πιο ευρύ χώρο για τη δική μας ανάπτυξη και για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες», δήλωσε.

«Ελπίζουμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να διορθώσουν τη στάση τους, να υιοθετήσουν ένα μακροπρόθεσμο όραμα και μια αντικειμενική και ορθολογική στάση έναντι της ανάπτυξης της Κίνας», συνέχισε η Χούα Σουνγίνγκ.

Ο Σόρος είχε επιτεθεί λεκτικά χθες το βράδυ στον πρόεδρο Σι. «Η Κίνα δεν είναι το μοναδικό αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο, αλλά είναι αναμφίβολα το πλουσιότερο, το ισχυρότερο και το πιο ανεπτυγμένο ως προς την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος. «Αυτό καθιστά τον Σι Τζινπίνγκ τον πιο επικίνδυνο εχθρό όσων πιστεύουν στις ελεύθερες κοινωνίες», πρόσθεσε πριν προειδοποιήσει εναντίον μιας ενδεχόμενης κυριαρχίας των κινεζικών επιχειρήσεων στην αγορά της 5G, «ενός κινδύνου απαράδεκτου για την ασφάλεια του κόσμου».

Στη συνέχεια οι ομάδες του Σόρος διένειμαν γρήγορα αντίγραφα της ομιλίας του στα κινεζικά με email. Στην ομιλία αυτή ο Σόρος τονίζει πως εναποθέτει τη «μεγαλύτερη ελπίδα» του στον κινεζικό λαό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα