Πεδίο μάχης η Ειδομένη-Δακρυγόνα,πλαστικές σφαίρες και πολλοί τραυματισμοί (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή, όταν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ προχώρησαν στην ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος και οι πρόσφυγες πέταξαν προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ΠΓΔΜ πέρασαν τον φράχτη και άρχισαν να ρίχνουν σφαίρες καουτσούκ κατά προσφύγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.Συνεχίζονται οι ρίψεις δακρυγόνων στην Ειδομένη, σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η συγκέντρωση περίπου 200 προσφύγων, που παραμένουν μπροστά από τον φράχτη, στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων.

Οι αστυνομικές αρχές των Σκοπίων ρίχνουν νερό με υδροβόλο όχημα και εκτοξεύουν δακρυγόνα , με κίνδυνο να πάρει φωτιά κάποια από τις σκηνές που βρίσκονται δίπλα στον φράχτη, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται και η ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών στη διάρκεια των συμπλοκών

Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έχουν υπάρξει τριακόσια περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά νη, εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Αυτή την ώρα έχει εκτονωθεί η κατάσταση στην Ειδομένη

 

 

 

 

Βιντεο

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα