ΠΓΔΜ σε Ρωσία: Με αναληθείς κατηγορίες θέλετε να εκτροχιάσετε την συνταγματική μας αναθεώρηση

Για προσπάθεια υπονόμευσης της πολιτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναθεώρηση του συντάγματος της πΓΔΜ κατηγορεί την Ρωσία το υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, “το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και τις εκτιμήσεις που γίνονται σε σχόλιο που δημοσίευσε στις 22 Οκτωβρίου 2018 το τμήμα Πληροφοριών και Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε ό,τι αφορά την έγκριση της πρότασης για συνταγματική αναθεώρηση στη Συνέλευση (σ.σ. Βουλή) της Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Συνεχίζει δε σημειώνοντας ότι “το υπουργείο θεωρεί τους ισχυρισμούς που εκφέρονται στο σχόλιο εντελώς αβάσιμους και αναληθείς, καθώς και διατυπωμένους με μια ξεκάθαρη διάθεση εκτροχιασμού της πολιτικής διαδικασίας, η οποία είναι ιστορικής σημασίας για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και όλους τους πολίτες της. Οι βουλευτές στην Συνέλευση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σε πλήρη συμμόρφωση με όλες τις δημοκρατικές αρχές και την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία υιοθέτησαν μια απόφαση που αντανακλά την εδώ και δεκαετίες εκπεφρασμένη δέσμευση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να γίνει μέλος του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στρατηγική προτεραιότητα η οποία απολαμβάνει της ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης, γεγονός που είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωστό στους Ρώσους φίλους μας”.

Το ΥΠΕΞ της πΓΔΜ καταλήγει σημειώνοντας “με έμφαση ότι, ενώ παραμένει δεσμευμένη στην πορεία ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη των σχέσεών της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, στη βάση της παραδοσιακής φιλίας των δύο εθνών, καθώς και στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του δικαιώματος ο καθένας να ορίζει ανεξάρτητα και ελεύθερα το μέλλον του”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα