ΠΓΔΜ: Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας ενόψει της ψηφοφορίας

Απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του VMRO, ώστε να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και έμμεσες απειλές από τη Δικαιοσύνη με σκοπό τον εξαναγκασμό προς την ίδια κατεύθυνση, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του κόμματος Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Μιλόσοσκι. Οπως επισημαίνει, οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα λέει ότι το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες. Περιέγραψε το συγκεκριμένο σώμα ως εργαλείο διώξεων της κυβέρνησης και εκβιασμού των βουλευτών. Ο κ. Μιλόσοσκι επανέλαβε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO δεν θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα