ΠΓΔΜ: Αντικυβερνητική διαδήλωση του VMRO-DPMNE στα Σκόπια

Περίπου 3.000 υποστηρικτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE συμμετείχαν σήμερα το βράδυ σε αντικυβερνητική διαδήλωση που οργάνωσε στο κέντρο των Σκοπίων.

Η πορεία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και κατέληξε μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όπου ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, ότι στην ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία “βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι”.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, τις οποίες χαρακτήρισε “οικτρές” και “αναποτελεσματικές”, ενώ κατηγόρησε τον Ζόραν Ζάεφ και για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία ισχυρίστηκε πως είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Η σημερινή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια, ήταν η πρώτη μίας σειράς που εξήγγειλε το κόμμα αυτό για να καταγγείλει, όπως αναφέρει, τις πολιτικές κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ. Ανάλογες διαδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της χώρας

Η αποψινή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια, συνέπεσε με την επέτειο της σύλληψης δεκάδων βουλευτών και υποστηρικτών της κόμματος για ανάμειξή τους στα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα την Βουλή της χώρας, στις 27 Απριλίου του 2017.

Τότε, εκατοντάδες εθνικιστές είχαν εισβάλει στη Βουλή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την εκλογή του βουλευτή του αλβανικού κόμματος DUI, Ταλάτ Τζαφέρι, στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν την δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ζόραν Ζάεφ.

Οι διώξεις για τα αιματηρά εκείνα επεισόδια, κατά τα οποία υποστηρικτές του VMRO-DPMNE είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ίδιο τον Ζόραν Ζάεφ, στελέχη του κόμματός του και βουλευτές αλβανικών κομμάτων παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η ηγεσία του VMRO-DPMNE κατηγορεί την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τις διώξεις ως εργαλείο για άσκηση πιέσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που χρειάζεται, για την τροποποίηση του Συντάγματος που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση” (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ διατηρεί σαφές προβάδισμα και προηγείται με διαφορά 5% του VMRO-DPMNE στην πρόθεση ψήφου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα