Παφίλης: Σε λίγο ο Κατρούγκαλος θα μας πει ότι θα ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου

pafilisΕπίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας δηλώνει κομμουνιστής και ταξικός αποστάτης.

«Σε λίγο θα πει ότι μαζί με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις θα ανατρέψουν την εξουσία του κεφαλαίου και θα οικοδομήσουν τον σοσιαλισμό. Ο κ. Κατρούγκαλος εξελίσσεται σε μετρ της συριζαϊκής εξαπάτησης. Όσο προστάτεψε τις συντάξεις, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, άλλο τόσο είναι κομμουνιστής», σχολιάζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» συμπληρώνοντας ότι καθένας έχει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό «όπως και στη συνεχή αυτοδιάψευση».

«Δεν θα οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές»

Ο Θανάσης Παφίλης εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί ενοχλείται το ΚΚΕ όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επικαλείται συχνά την αριστερή της ταυτότητα απαντά: «Πέρα από το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα που διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω πόσο “αριστερό” είναι να κόβεις συντάξεις, να απογειώνεις τη φορολογία στον λαό, να ετοιμάζεσαι να βάλεις χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να προσκαλείς το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να συμφωνείς και να συμμετέχεις στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το “αριστερό” και “προοδευτικό” περιτύλιγμα μπορεί πρόσκαιρα να βοηθά στην εξαπάτηση, στην ανοχή ή ακόμα και στην αθώωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί όμως να κρύψει το ταξικό περιεχόμενο της αντιλαϊκής πολιτικής, που υπηρετεί την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Ο Θανάσης Παφίλης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία και για άλλα.

Πηγή: Τα Νέα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα