Παφίλης: Η αντιπαράθεση αφορά τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Οι σκηνές απείρου κάλλους που ζούμε στη Βουλή, η σκληρή αντιπαράθεση, οι ακραίες εκφράσεις, η «κατάντια» του Κοινοβουλίου, τα παζάρια, οι πολιτικοί «γάμοι», τα «συναινετικά διαζύγια», οι μεταγραφές βουλευτών δεν είναι κάτι καινούργιο στο αστικό πολιτικό σύστημα, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο λαός είναι ότι έτσι λειτουργούσε το αστικό σύστημα, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» σημείωσε, καλώντας την εργατική τάξη, τον λαό να αντιληφθούν ότι αυτή η αντιπαράθεση δεν αφορά τη ζωή τους, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ο κ. Παφίλης μίλησε για το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση» που θέτει η κυβέρνηση, λέγοντας: «Τι είναι πρόοδος; Να είσαι με το ΝΑΤΟ; Να είσαι με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό; Αυτό είναι πρόοδος; Να συντάσσεσαι με το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, με τον χωροφύλακα του καπιταλιστικού συστήματος παγκόσμια; Με αυτούς που είναι βουτηγμένοι στο αίμα δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για να επιβάλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου;».

Επίσης, τόνισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και κατήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στις επιθετικές ασκήσεις του που έχουν στόχο τη Ρωσία και άλλες χώρες. «Και μας λέτε τώρα περί αριστερής κυβέρνησης;» απηύθυνε το ερώτημα.

Σχολιάζοντας, δε, το επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας, επισήμανε ότι «η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη» και παρατήρησε πως το ΝΑΤΟ διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία.

Ως προς τα περί «νέας εποχής» και «εξόδου από τα μνημόνια», για τα οποία μιλάει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε πως «μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί», αφού παραμένουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Με ανάλογο τρόπο στηλίτευσε το επιχείρημα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια», όπως είπε ο πρωθυπουργός. «Όρθιοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τα μονοπώλια και ο αμερικανοΝΑΤΟϊκός ιμπεριαλισμός» ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Παφίλης, αφού τόνισε ότι χρεοκόπησαν όλες οι διαχειριστικές λύσεις, κάλεσε τους εργαζόμενους και όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, «πέρα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν με το ΚΚΕ, να εκτιμήσουν τη συνέπεια, τη στάση του απέναντι στα προβλήματα, το ότι δεν λύγισε, ούτε μπήκε σε διάφορους πειρασμούς διαχείρισης του αστικού συστήματος, που μπήκε μπροστά στους αγώνες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα