Παυλόπουλος:«H EE μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την ιστορική πορεία της και χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο»

ΗΗΞΤη λύπη του για τη «δυσμενή εξέλιξη» της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την ιστορική πορεία της και χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο».

Όπως επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος από την Καβάλα, «για να έχει μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει ν’ αντιληφθεί ότι τότε μόνον δικαιώνει την πορεία της, όπως αυτή χαράχθηκε από τους ιδρυτές της μετά την τραγική εμπειρία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η πολιτική της βασίζεται στην αρχή σύμφωνα με την οποία η οικονομία οφείλει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την οικονομία».

Η επιβίωση της Ε.Ε. υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «εξαρτάται από την επιστροφή στις ρίζες της, εκείνες επί των οποίων οικοδόμησε την εκ μέρους της υπεράσπιση κυρίως των αρχών του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και την έκαναν τόσο ελκυστική, ώστε σχεδόν κάθε λαός της γηραιάς ηπείρου να επιθυμεί την ένταξή του σ’ αυτήν».

Χαρακτήρισε τέλος την Ελλάδα υπόδειγμα ευρωπαϊκής χώρας σημειώνοντας ότι «με τεράστιες θυσίες του λαού της συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα