Παυλόπουλος-Τσίπρας:Υποχωρήσεις στο Κυπριακό δεν νοούνται

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έγινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, για τις επαφές που είχε χθες με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και για τη συνομιλία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Υποχωρήσεις δεν νοούνται γιατί θα σημαίνει παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν διατίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιες παραχωρήσεις» είπε ο κ.Παυλόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
«Η γραμμή είναι αυτή και ευρωπαϊκή καθώς όταν Ελλάδα και Κύπρος υπερασπίζονται την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας υπερασπίζονται την κυριαρχία κάθε ευρωπαϊκού κράτους» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε «ένα ευαίσθητο στάδιο».
Επιπλέον, τόνισε ότι είναι σημαντικό και θετικό ότι «υπάρχει συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητα να βρούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να υπερασπιστεί θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο,τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ιδιότητα της Κύπρου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, επικοινωνία κατά την οποία επιβεβαίωσαν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάβασης τους στη Γενεύη εφόσον διαφανεί το ενδεχόμενο οποιασδήποτε λύσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα