Παυλόπουλος σε Βάλς:Πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το προσφυγικό

κλξκλξκΗ αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία ήταν πολύ ψηλά στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρωθυπουργό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ξεχνά την καθοριστική συμβολή της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στην ζώνη του ευρώ. Η Ελλάδα θα συνεχίσει με μεγάλες θυσίες να παραμένει στον πυρήνα της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να θιγεί το κράτος Δικαίου.

Επίσης, είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού το οξύτατο ζήτημα του προσφυγικού και υπογράμμισε τις ευθύνες της Τουρκίας όσον αφορά την τήρηση των υποχρεώσεων της σχετικά με τη διαχείρισή του. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα η Frontex να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος της Συρίας και να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, τα αποτελέσματα της οποίας πλήρωσε πολύ ακριβά η Γαλλία.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σημείωσε ότι στόχος της επίσκεψής του, που γίνεται λίγους μήνες μετά από αυτή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Γαλλίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για μια βιώσιμη λύση.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των προσφύγων και τόνισε ότι πρέπει να υπολογίζουμε στη στήριξη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.

Ανέφερε ακόμη ότι προτεραιότητα για όλους στην ΕΕ είναι η ασφάλεια των συνόρων και υπογράμμισε και από την πλευρά του ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος τη Συρία.

Ο κ. Βαλς αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα