Παυλόπουλος: Ξέρουμε ποια είναι η παρακαταθήκη μας, ξέρουμε ποιο είναι το χρέος μας

«Ξέρουμε ποια είναι η παρακαταθήκη μας, ξέρουμε ποιο είναι το χρέος μας. Σήμερα εδώ ας αναλογιστούμε όλες αυτές τις ευθύνες, τις οποίες έχουμε όλοι μας, αρχής γενομένης από εμένα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Θανάση Παναγόπουλο, στο επίσημο γεύμα που δόθηκε προς τιμή του στο Λόγγο της Αιγιαλείας, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της 197ης επετείου από τη «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας».

«Ας πάρουμε τη σημερινή ημέρα σαν μία επέτειο, η οποία μας εμπνέει να αποκαθιστούμε την ιστορική αλήθεια» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Γιατί από εδώ, από αυτήν την επέτειο που είπα ότι δεν είναι επέτειος του Αιγίου και της Αιγιαλείας, αλλά είναι επέτειος που αφορά το έθνος, διότι οριοθέτησε χρονικώς την εθνεγερσία, εδώ ελήφθη η απόφαση για να ξεκινήσει η εθνεγερσία».

Στην συνέχεια, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «στις 17 Μαρτίου, στην Αρεόπολη, ξεκίνησαν οι οπλαρχηγοί της Μάνης, ενώθηκαν στην Καλαμάτα 23 Μαρτίου με όλους εκείνους οι οποίοι αποτέλεσαν τη μεσσηνιακή Γερουσία και ύστερα, μετά την απόφαση της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, ήρθε η ώρα της εθνεγερσίας, που είναι η 25η Μαρτίου του 1821, στην Αγία Λαύρα». «Εκεί, μέσα από έναν άρρηκτο δεσμό των αγωνιζόμενων Ελλήνων και της Εκκλησίας, ξεκίνησε η εθνεγερσία, δηλαδή ήταν η αφετηρία του νεότερου ελληνικού κράτους» πρόσθεσε.

«Αυτές τις ρίζες τούτες τις ώρες δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. Αυτή την ιστορική αλήθεια πρέπει να την αποτυπώνουμε, όχι μόνο για την ιστορία, αλλά για αυτά τα οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε τούτες τις ώρες. Και όποιες άλλες προκλήσεις μάς τύχουν στο μέλλον. Ξέρουμε ποια είναι η παρακαταθήκη μας, ξέρουμε ποιο είναι το χρέος μας. Σήμερα, εδώ, ας αναλογιστούμε όλες αυτές τις ευθύνες τις οποίες έχουμε όλοι μας, αρχής γενομένης από εμένα» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα