Παυλόπουλος: Ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για το προσφυγικό

Στα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους πρόσφυγες, που εμφανίζουν ορισμένοι Εταίροι μας στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να είσαι Ευρωπαϊκή Χώρα και να μην σέβεσαι τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, παρά την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν, έχουν επιτελέσει και θα επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους στο πρόβλημα των Προσφύγων, ζήτησε την παρέμβαση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη Αλληλεγγύη σ’ αυτό το μείζον, υπαρξιακό θέμα -κυρίως για την Ευρώπη- υπενθυμίζοντας ότι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ είναι ο σεβασμός του Ανθρώπου, της αξίας του και της προσωπικότητάς του.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «οι Έλληνες εκτιμούμε διαχρονικά την πολύ μεγάλη συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Γιατί η Διεθνής Επιτροπή ήδη από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής και μέχρι σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιτελέσει την αποστολή της και έναντι του Ελληνικού Λαού. Το έργο αυτό συνεχίζεται και τώρα, γιατί είναι πολύ σημαντική η συμβολή της Διεθνούς Επιτροπής γενικότερα στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Κυρίως δε του Προσφυγικού ζητήματος το οποίο έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου στη Συρία. Και έχει ενταθεί η δραστηριότητά σας από τότε που υπάρχει το ειδικό γραφείο της Διεθνούς Επιτροπής στην Αθήνα, δηλαδή από το 2016».

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, επισήμανε ότι Ερυθρός Σταυρός έχει εντυπωσιασθεί, πραγματικά, από τον ανθρωπισμό με τον οποίο η κυβέρνηση αλλά και ο Ελληνικός Λαός υποδέχτηκαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν ερχόντουσαν κατά εκατοντάδες -για να μην πω χιλιάδες- στις ακτές της Ελλάδας.

«Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο, και εμείς, προσφέραμε τις υπηρεσίες μας στον Έλληνα πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα, όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, κατ΄ αρχάς στο Νταβός και μετά ήρθαμε τον Μάρτιο του 2016 στην Ελλάδα, δηλαδή έχουμε σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα, για να μην πω ότι αυτές οι μέρες είναι και η επέτειος της δημιουργίας της αποστολής» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα