Παυλόπουλος: Αγώνας για Δημοκρατία, ανοιχτή κοινωνία και κατά ανισοτήτων

cf80cf81cebfcebacebfcf80ceb7cf83-cf80ceb1cf85cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf835Το μήνυμα ότι οι Έλληνες οφείλουν στο διηνεκές να αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την 42η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που πραγματοποιείται το βράδυ της Κυριακής στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στην σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη Δημοκρατία και την την ανοιχτή κοινωνία απέναντι στους εχθρούς της, ιδίως την ISIS, για να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος».

Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο αγώνας είναι και κατά των ακραίων ανισοτήτων, καθώς αυτές υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή τους πυλώνες της δυτικής δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως είπε: «Στηρίζουμε το δημοκρατικό καθεστώς και τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν, αλλά και η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση μπορεί και πρέπει να απαντήσει προσηλωμένη στις αρχές της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα