Παυλόπουλος:Να εκπληρώσουν οι θεσμοί τις υποχρεώσεις τους και να διορθώσουν τα λάθη τους

PAULOPOULOSΜήνυμα στους θεσμούς ότι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως να διορθώσουν τα λάθη του ποργράμματος έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο συνάντησης με το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα πορεύεται εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης και αναγνώρισε ότι το κόστος της πορείας αυτής είναι μεγάλο και έχει θίξει καίρια την επιχειρηματική κοινότητα.

Προκειμένου να επιστρέψει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και να αποκτήσει σταθερότητα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει αφενός η Ελλάδα να τηρεί τις υποχρεώσεις της αφετέρου οι θεσμοί να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις και να διορθώσουν τα λάθη τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος υπογράμμισε ότι παρότι έχουμε διατηρήσει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα.

Κάλεσε και αυτός τους θεσμούς να αντιληφθούν τις ανάγκες του λαού, τις θυσίες οι οποίες έχουν γίνει.

«Ο ιδιωτικός τομέας που αποτελεί και τον μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης είναι αυτός, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία 6 χρόνια. Και η όποια φοροδοτική ή εισφοροδοτική δυνατότητα προ πολλού έχει εξαντληθεί. Άρα, θα πρέπει να υπάρχει μία αλλαγή μείγματος της οικονομικής πολιτικής που ασκείται. Και, θέλω να πιστεύω, ότι θα το ενστερνισθούν και οι θεσμοί, έτσι ώστε να επιστρέψουμε, το ταχύτερο δυνατόν, στο μονοπάτι της ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα