Παρελθόν από τον Λευκό Οίκο ο Στιβ Μπανον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στους New York Times, αποφάσισε την απομάκρυνση του επικεφαλής Στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στον Λευκό Οίκο είχε «ανοίξει» συζήτηση μεταξύ του Προέδρου και των αξιωματούχων της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του ανθρώπου που βοήθησε τα μέγιστα στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς όπως αναφέρεται ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν επιθυμεί να υπάρχουν διαμάχες μεταξύ των συνεργατών του.

“Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλυ και ο Στιβ Μπάνον, αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι θα είναι η τελευταία μέρα του Στιβ στη δουλειά. Τον ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο”, δήλωσε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σε δήλωσή της στο ABC News.

Ο Τραμπ προβληματιζόταν όλο και περισσότερο με τον Μπάνον, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, αναφέρει το ABC.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου πως αποφάσισε να απομακρύνει τον Στ. Μπάνον, ωστόσο πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής σχεδιασμού δήλωσαν πως ο Μπάνον είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τις 7 Αυγούστου ώστε να δημοσιοποιηθεί αρχές αυτές της εβδομάδας. Λόγω των γεγονότων του Σαρλοτσβιλ ωστόσο, η παραίτηση καθυστέρησε να δημοσιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στον Στ. Μπάνον ως έναν άνθρωπο «μη ρατσιστή» και ως «φίλο» του. Παράλληλα, δήλωσε «θα δούμε τι θα γίνει με τον κ. Μπάνον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα