Παραπομπή σε δίκη έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί εκ νέου ο εισαγγελέας Εφετών

Να παραπεμφθούν σε δίκη έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση της αξιοποίησης ακινήτων, προτείνει για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός.

Για την υπόθεση, αρχικώς, είχε εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών,  το οποίο όμως αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο.

Η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία Εφετών και εκ νέου στον κ. Καραφλό, ο οποίος για άλλη μια φορά «δείχνει» εδώλιο στους έξι.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση παρακολουθούσαν στενά από το καλοκαίρι οι Βρυξέλλες, αφού η δίωξη των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πιστωτών.

Μάλιστα, σε Eurogroup του Ιουνίου είχε τεθεί ως προϋπόθεση για την εκταμίευση δόσης, η αμνήστευσή τους.

Ακολούθησε το βούλευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη με το οποίο αναιρέθηκε το αρχικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν ήταν και τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα