Παραμένουν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου (Βίντεο)

Θα παραμένουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, οι οποίοι θα αποτελέσουν την διαπραγματευτική ομάδα στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, μετά από την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

«Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τις επαφές πριν από το Eurogroup, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, διαπιστώθηκε πρόοδος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες, ώστε αν επιστρέψουν οι θεσμοί, να επιτευχθεί μία συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα