Παραμένει στην ηγεσία του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Στ. Ράπτης

Την παράταση για ένα έτος της θητείας του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Σταμάτη Ράπτη αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ  που συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής (25/01) υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Είχε προηγηθεί  η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος 6/2019 –ΦΕΚ 6/Α/17-1-2019 το οποίο τροποποίησε το ΠΔ 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις,  αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής»  (ΦΕΚ 139 Α).
Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, η θητεία που έχει ο Αρχηγός του Λιμενικού είναι διετής, μπορεί  όμως να ανανεωθεί για ένα χρόνο δύο φορές. Συγκεκριμένα, η διάταξη αναφέρει: «Η θητεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ορίζεται διετής και δύναται να παραταθεί μέχρι ένα επιπλέον έτος κάθε φορά και μέχρι τη συμπλήρωση δύο ετών από τη λήξη της διετούς θητείας μετά από αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (Κ.Υ.Σ.Ε.Α.)».
Σημειώνεται ότι ο Σταμάτης Ράπτης ανέλαβε τα ηνία του Λιμενικού Σώματος το Φεβρουάριο του 2016,  ενώ το Φεβρουάριο του 2018 μετά το τέλος της διετούς θητείας του, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση της για ένα ακόμη χρόνο. Ετσι ο αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης συμπεριλαμβάνεται πλέον στη μικρή λίστα με τους αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος που έχουν θητεία περισσότερο από τρία χρόνια, καθώς οι περισσότεροι με την ολοκλήρωση των δύο χρόνων της θητείας τους αποστρατεύονται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα