Παραλήρημα Χρυσαυγιτών εναντίον του Ν. Βούτση

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα των Χρυσαυγιτών, μετά τις εθνικιστικές – διχαστικές αναφορές από τον υπόδικο νεοναζί και βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη, τώρα, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής επιτίθενται κατά του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κατηγορώντας τον ως γραφικό κομισάριο και κακέκτυπο σταλινικού στρατοδίκη.

Ο κ. Βούτσης  ως όφειλε ζήτησε την παραπομπή του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να εξετάσει το «εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα» του νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Στη συνεδρίαση της 17.1.2018 της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή το Σκοπιανό επιδόθηκε σε νέο κήρυγμα μίσους, λέγοντας ότι «όταν εμείς έρθουμε στα πράγματα και υπάρχει ένα εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα , όλοι αυτοί που προδίδουν θα είναι μόνο για καταναγκαστικά έργα και για να σπάνε πέτρες».

Το έγγραφο Βούτση αναφέρει αποσπάσματα των πρακτικών με τις επίμαχες εκφράσεις και ζητά να διερευνηθεί εάν αυτές «υπάγονται στην έννοια της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών και της ρητορικής μίσους, παραβιάζοντας έτσι τις διατάξεις των γενικών αρχών του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Ο διάλογος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής ΚωνΔουζίνα που αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινώς τη συνεδρίαση:

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα