Παραιτήσεις στη Samsung – Απομάκρυνση τριών κατηγορουμένων για διαφθορά

Τρία υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Samsung παραιτήθηκαν, καθώς κατηγορούνται για διαφθορά στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο στον παγκοσμιο οικονομικό  κολοσσό.

Ο Λι Τζάε-Γιονγκ, κληρονόμος και αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, που επίσης κατηγορείται για διαφθορά, δεν είναι μεταξύ των παραιτηθέντων.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργεί το Γραφείο Μελλοντικών Στρατηγικών που είναι υπεύθυνο για τις σημαντικές αποφάσεις του ομίλου.

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως εναντίον του κληρονόμου της εταιρείας Samsung και τεσσάρων άλλων ηγετικών στελεχών της, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

«Οι ειδικοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του αντιπροέδρου της Samsung Electronics Λι Τζάε- Γιονγκ για διαφθορά, κατάχρηση κοινωνικών πόρων, ψευδομαρτυρία, απόκρυψη πόρων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λι Κίου- Τσουλ εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας που ερευνά την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος Λι, γιος του προέδρου της Samsung, τέθηκε υπό κράτηση στις 17 Φεβρουαρίου έπειτα από αίτημα των εισαγγελέων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα