Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

epitheorisi_ergasiasΕπιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γιάννης Σούκος, στην οποία αφήνει αιχμές για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σούκος αναφέρει ότι «με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο».
Παράλληλά, σημειώνει ότι «η δράση μας έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές».
Σημειώνεται ότι κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εργασίας, η νέα υπουργός Έφη Αχτσιόγλου έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της αδήλωτης εργασίας, θέτοντας την καταπολέμησή της ως προτεραιότητα του υπουργείου.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα