Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία

kjnhlΤην παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής  της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία, Χάνσγιεργκ Χάμπερ.Την ανακοίνωση αυτής της εξέλιξης έκανε  αξιωματούχος της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα χωρίς να αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν τον Χ.Χάμπερ στην παραίτηση.

Ωστόσο,πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι ο Χάμπερ είχε επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η Τουρκία τη συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ για τη μετανάστευση, ενώ υπενθυμίζουν ότι τον περασμένο μήνα είχε κληθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει διευκρινίσεις για τα σχόλιά του.

Άλλωστε  ο κ. Χάμπερ είχε χρησιμοποιήσει μια φράση που είχε προκαλέσει,η οποία έλεγε «ξεκινήσαμε σαν Γερμανοί και τελειώσαμε σαν Τούρκοι» για να σχολιάσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

«Έχουμε μια έκφραση: Ξεκίνα σαν Τούρκος και τέλειωσε σαν Γερμανός» είχε πει ο Χανσγέργκ Χάμπερ. Στην περίπτωση της απελευθέρωσης θεωρήσεων εισόδου έχει συμβεί το αντίθετο: «ξεκινήσαμε σαν Γερμανοί και τελειώσαμε σαν Τούρκοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα