Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Τραμπ

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του εξαιτίας της επιλογής προσώπου από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μόλις έξι μήνες μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, αναφέρει πως ο Σπάισερ αντέδρασε έντονα στην τοποθέτηση του χρηματιστή και υποστηρικτή του Τραμπ, Άντονι Σκαραμούτσι, στην θέση του διευθυντή επικοινωνίας, χαρακτηρίζοντάς την «μεγάλο λάθος».

Πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν τον Τραμπ να ζήτησε από τον Σπάισερ να παραμείνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Η θέση αυτή παρέμενε κενή μετά την παραίτηση του Μάικλ Ντάμπκι, τον περασμένο Μάιο. Τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει μέχρι σήμερα ο Σπάισερ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Σπάισερ παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά.

Στον Σκαραμούτσι, έναν από τους κυριότερους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ιδρυτή του Skybridge Capital, είχε προταθεί πρόσφατα να αναλάβει πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ένα σημαντικό μέλος της νομικής ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκε σήμερα, εν μέσω των συνεχιζόμενων ερευνών για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογέςτου 2016 υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ο Μαρκ Κοράλο, ο οποίος συντόνιζε την εξωτερική επικοινωνία της νομικής ομάδας για αυτό το θέμα επιβεβαίωσε την αποχώρησή του, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα