Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Άντριου Μακέιμπ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Άντριου Μακέιμπ, αρκετές εβδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία αποχώρησής του. Ο Μακέιμπ είχε κατηγορηθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για μεροληπτική στάση εναντίον του.

Ο Μακέιμπ αναμενόταν να αποχωρήσει από το πόστο του στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών τον Μάρτιο, αλλά τέθηκε σε άδεια έως την ημερομηνία αποχώρησης του, τόνισε το δίκτυο NBC.

Ο Μακέιμπ είχε βρεθεί στο στόχαστρο Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και του αμερικανού προέδρου αναφορικά με το ρόλο του στην έρευνα του FBI για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της Κλίντον.

Επιτροπές του Κογκρέσου, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, ξεκίνησαν έρευνα κατά πόσον το FBI έκλεισε πρόχειρα την έρευνα για την Κλίντον και επέδειξε μεροληψία υπέρ της.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι έρευνες στοχεύουν να υπονομεύσουν και να αποσπάσουν την προσοχή από την έρευνα του ειδικού ανακριτή, Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της Μόσχας με το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μακέιμπ είχε αναλάβει προσωρινά χρέη διευθυντή του FBI, μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του πρώην διευθυντή της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ από τον Τραμπ.

Ο (τέως) αναπληρωτής διευθυντής δέχτηκε τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων και για το λόγο ότι η σύζυγος του ήταν υποψήφια για τη Γερουσία της Βιρτζίνια και έλαβε μια δωρεά από τον κυβερνήτη της Πολιτείας αυτής Τέρι Μακόλιφ, έναν σύμμαχο της Κλίντον.

Τους πρόσφατους μήνες ο Τραμπ με αναρτήσεις του στο twitter εξαπέλυσε επιθέσεις αρκετές φορές στον Μακέιμπ,

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα