“Παραθυράκι” ΔΝΤ να ζητηθεί από τη Νέα Δημοκρατία εγγύηση για τα νέα μέτρα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ζητηθούν εγγυήσεις από την αντιπολίτευση για την στήριξη των νέων μέτρων ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών στην Ουάσινγκτον, ερωτήθηκε σχετικά με την ανάγκη εγγυήσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς τα μέτρα έχουν διάρκεια έως το 2020.

O G. Rice ανέφερε πως πάντα είναι απαραίτητο “να υπάρχει δυνατή στήριξη του προγράμματος σε μία χώρα και πως αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ”.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε “ότι δεν είχαμε επαφή με την αντιπολίτευση στην Ελλάδα”. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως “έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα αλλά και αλλού να ζητηθεί η στήριξη και της αντιπολίτευσης αλλά εξαρτάται από το όταν θα φτάσουμε στο σημείο να συμφωνήσουμε ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα”. “Δεν είμαστε εκεί ακόμα”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο G. Rice τόνισε πως “οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ είναι εκεί, ασχολούνται με το εργασιακό και συνταξιοδοτικό και γίνεται πρόοδος αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι διαφορές”.

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο γίνεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς το Ταμείο, ο G. Rice απάντησε πως αυτό είναι μια ερώτηση για τους ευρωπαίους. Ωστόσο, όπως έχουν ήδη αναφέρει “μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετέχει και το ΔΝΤ, κάτι που έχουν τονίσει και οι ελληνικές αρχές.

“Το συζητάμε και προσπαθούμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”, δήλωσε και πρόσθεσε για μια ακόμα φορά “δεν γνωρίζει για κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε μπορεί να έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα